klik2
sound blog kalau tak suka dengar bagi "pause"

Tuesday, May 22, 2012

kerdil nya hamba

Views
Assalamualaikum..


mengapa menyesal tak pernah datang dulu,kenapa mesti menyesal..fuh tak guna nya jadi orang yang banyak buat silap,banyak buat dosa pulak kan?..
sebab apa Allah tak datanglan sesuatu perkara sebelum kita menyesali sesuatu perkara yang kita dah buat..sebab Allah swt nak tengok macam mana kita lalui semua ujian dia,sebab dia nak tengok dapat ke tidak umatnya memperbetulkan kesilapan yang dah kita buat,mana datang nya perasaan menyesal,pasti ada kesilapan yang kita dah buat kan,,tak akan ada rasa menyesal kalau tak buat silap..kan3?...so the very terima kasih sebab dah wujudkan perasaan menyesal kat semua umat nya walau dalam apa juak perkara....pasti yang menyesal akan memperbetulkan kesilapan untuk tidak mengulangi perkara yang dah disesali.bersyukur la menjadi seorang umat dimuka bumi ni...Allah ciptakan umat nya tak pernah sempurna walaupun sesempurnanya pada fizikal,tetap juga manusia tak sempurna pada mentel..kan?..


bila di renung sejenak..........
banyak nya dosa dah aku buat..sedeyyy :(  nya nak tanggung azab kat akhirat nanti..
tapi,apa apa pun..Alhamdulillah perasaan menyesal dh meyelinap masuk dalam hati aku {hamba yang sangatlah kerdil ni}.,hati dah bawa mentel aku berfikir untuk memperbetulkan kesilapan yang dah aku buat,,perkara yang menyeronokan kita,kat situ la perkara yang banyak dosa kita laburkan,,seronok memang la seronok,,sapa la manusia yang tak nak keseronokan kat dalam dunia ni kan?..tapi beringat lah dalam keseronokan tu kena la berpada-pada..Allah pun tak pernah melarang umat nya untuk berseronok kan? ! (untuk peringatan kat diri ni jugak)....


Ya Allah,mengunungnya rasa dosa aku sekarang...adakah aku di syurga?neraka? :(
dimana aku?..
dimana aku ditempatkan nanti takala mata terpejam,dan nafas terhenti?
dosa yang mengunung,tapi pahala nya mana?
apakah aku di neraka?

seksa mu di sana?
direjam?
di makan ulat tubuh-tubuhku?
di masukan kedalam api yang berwarna hitam?
ditarik rambut sehingga otak terkeluar?
subhanallah...
Ya Allah maafkan aku kerna sering lalai mengingatmu..
Ya Allah dekat aku padamu,aku tidak sanggup menanggung segala seksa mu nanti
Ya Allah please give me another chance
Ya Allah,pelase guide me and protect me along the straight path...