klik2
sound blog kalau tak suka dengar bagi "pause"

Saturday, August 4, 2012

Allhamdulillah "

Views
Assalmualaikum ya ukhti..
lama jugak dh tak update blog ni,sebab utama busy buat assignment,x lama lagi dh nak final exam..cayok2! doakan saya ea dapat sambung dip..insyAllah. amin..
okay! 
orang kata berkawan dengan orang yang baik baik,
makna nya baik juga la haluan kita kan?
Alhamdulillah dalam usaha nak mencapai satu tahap untuk mencari hidayah Allah
saya dapat seorang teman yang banyak membawa saya kepada sesebuah program keislaman,setiap program yang dianjurkan tentang islam,pasti kita oraang join kalau takde yang mehalang la..insyaallah kita org akan join..
saya bersyukur dipertemukan dengan seorang sahabat yang dulunya kehidupan nya sama macam kita,selalu buat silap,tapi sekarang Alhamdulillah,sebab memaksa diri untuk mencari hidayah Allah akhirnya Allah tunjukan suatu jalannya.syukran ya Allah..sebab dunia hanya pinjaman,akhirat nanti yang kekal kan..kat dunia ni kita boleh la senang-senang lagi,tapi kat akhirat nanti yang memang tempat asal kita yang akan kekal selamanya,dapat lagi ke kita nak bersenang,nak bergelak tawa..Insyaallah baik di dunia baik di akhirat jawabnya..tapi kalau baik nya hanya di dunia..akhirat? subhanallah daysat balasan Allah nanti..dan oleh itu aku bersyukur sangat-sangat..dipertemukan dengan sahabat yang selalu ingatkan bahawa sifat 'sabar' sangat penting bila kita diuji,.setiap kelalukan,setiap kebendaan di dunia semua itu ujian Allah,Allah nak melihat sejauh mana umatnya bersyukur dengan nikmat,masihkah lagi ingat bahawa nikmat itu Allah yang turunkan..
teman-teman,sahabat-sahabat,jum kita cari dan terus mencari hidayah dan redhanya..
insyaallah kita dapat ganjaran yang setimpal,sebab Allah dah janji kan?..tak nak ke dapat hadiah dari Allah,tapi biarlah melakukan suruhannya dengan ikhlas oke! terutama sekali muslimat,banyak benda nak buat..sebab banyak benda nak kene tutup,tutup sini,tutup situ,,tapi itulah kasih sayang Allah terhadap wanita..Allah sangat menyanjungi kaum hawa tau tak..? nak berubah memang sangat payah tapi berubahlah walau payah sekali pun,sebab ganjaran untuk itu tidak di dunia Allah bagi tapi di akhirat kelak kita akan merasanya..
untuk kalian ingat lah kalau kita berusaha untuk dekatnya denganNYA,insyaallah kalian akan mendapat ketenangan dan kedamaian dalam hati,jum sama-sama kita sucikan hati kita yang selamanya ni kita kotorkan,kita tutup hati kita,tapi sekarang jum la kita bukak hati kita untuk berusaha sebaik-baiknya cari ketenangan dan  kedamaian tersebut,kalau nak mulakan dan meninggal cara kita yng dulu memang sukar,tapi slow3 oke..Allah pasti faham,sebab itu sifat 'sabar' itu penting..jum kaum hawa kita tutup aurat!..:)
Allhamdulillah,saya sekarang pun masih lagi dalam proses ubah sesuatu kepada yang lebih baik..doakan kan saya ea..amin...


comel kan?:)