klik2
sound blog kalau tak suka dengar bagi "pause"

Tuesday, December 25, 2012

cinta?

Views
Assalamualaikum sahabat,,

Disini,aku masih remaja,remaja yang lemah tak terdaya tanpa bimbingan,tatapi berusaha untuk kuat dengan bimbingan yang dicari dengan izin Allah..

"ingin sahaja aku bercinta?ingin saja dibelai?ingin aku merasa nya"

 saya tahu kalian pasti ingin keindahan mewarnai hidup ini bukan?
dengan pasangan cinta lelaki?perempuan bukan?
tapi percayalah Allah telah menyusun setiap langkah nya untuk kau dengan yang halal disisi kau semua..
dan suatu hari nanti kau tahu itu dan kau merasakan keindahan yang tak terhitung dek pasir di pantai.

Pengalaman mengajar aku dan  mendewasakan aku,dan menjadikan aku lebih faham apa itu cinta yg sebenar benarnya..Cinta manusia terhadap manusia memang fitrah,kasihmu kepada ibu mu itu suci,kasih mu kepada ayah mu itu baik,kasihmu kepada teman teman mu itu juga murni,tapi kasihmu terhadap kekasih yang belum halal disisi kamu?

percayalah cinta kepada kekasih(pasangan yg belum lagi halal) itu pasti membuatkan kau menangis suatu hari kelak,menbuatkan kau kecewa.itu pasti!! sangat pasti!!

ini adalah sebuah pengalaman,dan pengalaman ini membimbing aku sehingga kini.

Allah tidak ingin melihat hambaNYA menitiskan air mata,menangis,kecewa kerna permainan cinta tidak halal ini.Bohonglah kalau tidak menyukai seseorang, kerna itu lah satu satu nya fitrah manusia yang sukar untuk disimpan.Oleh  demikian kau berdoalah kepada Allah agar jodohmu, iaitu orang yang kau suka,jangan pula kau berminta minta kepada tuan badan :) ..

cinta yang diperlukan oleh jiwa dan hati kita ialah cinta terhadap Allah,cinta ini tidak akan pernah mengecewakan diri kalian,tidak akan pernah membuat kalian tidak tenang dan segalanya tidak.Malah akan sentiasa mekar dan akan terpahat di hati kalian,dan sangat dipandang oleh Allah.

teman ku,cintailah pencipta kita dahulu,dan langkah seterusnya kau berdoalah agar jodoh yang baik buat mu pula..semoga berjaya menjadi kekasih Allah..amin